Általunk épített házak

Korunk egyik legfőbb problémája a klímaváltozás kérdése, melyhez szorosan kapcsolódik a káros anyag kibocsátás hihetetlenül magas szintje. Környezetünk védelme érdekében szükség van ennek csökkentésére, korlátozására, illetve az újrahasznosítható energiaforrások lehető legmagasabb felhasználására, hiszen a hagyományos energiaforrásaink végesek. Ehhez nyújt segítséget az „A”, „A+” illetve passzív ház energetikai besorolású házak építése, amik speciális szigetelési technika segítségével teremtik meg a komfortos otthon érzését. A skandináv országokban 70% felett van a könnyűszerkezetes házak aránya, míg Németországban, Ausztriában és Svájcban az új házak több mint 50%-a ezzel a technológiával készül.

Az általunk épített házak esztétikai kivitelezése lehet gerenda hatású, és hagyományos külső borítású egyaránt.


Az „A” energetikai besorolású könnyűszerkezetes ház - jelen pillanatban erre nem tudunk megbízást teljesíteni

Az „A” energetikai besorolású könnyűszerkezetes házak kivitelezhetőek gerendahatású illetve sima borítással egyaránt. A falsíkok szigetelését 10cm kőzetgyapot és 5cm vastagságú EPS szigetelőrendszer biztosítja, mely az alacsony 1Wm2/K hőáteresztő képességű nyílászárókkal együtt az átlagosnál 5 fokozattal jobb energetikai besorolást garantál. A kiváló szigetelésnek köszönhetően a fenntartási költségek alacsonyak, a ház működése kifejezetten energiatakarékos. A fűtési és melegvíz előállítását többségében kondenzációs gázkazán biztosítja, ami alacsony induló viszont magasabb üzemeltetési költséggel jár, mint egy alternatív energiát használó rendszer kiépítése.

Az „A+” energetikai besorolású könnyűszerkezetes ház

Az építéskor felmerülő többlet ár a jelentősen lecsökkent fenntartási költségek formájában gyorsan megtérül. Az „A” energetikai besorolású házakból az alábbi technológiák, eljárások bevezetésével, alkalmazásával érhető el az „A+” energetikai besorolású ház:

  • Vastagabb hőszigetelés (15cm kőzetgyapot és 10cm EPS szigetelőrendszer)
  • Nyílászárók (0,7Wm2/K hőáteresztő képességgel)
  • Alternatív energiát hasznosító rendszer (az „A+” kategóriájú házak esetében mindenképpen a napkollektoros/vagy napelemes rendszer kiépítése javasolt)

Az „A+” energetikai besorolású PRÉMIUM könnyűszerkezetes ház

A ház szigetelését 15 cm vastagságú kőzetgyapot és 15 cm EPS alkotja, melynek köszönhető tovább javul hőszigetelés. A falakban található csőrendszer biztosítja a falfűtést és a falhűtést, mely által a klasszikus fűtési rendszerek szükségtelenné vállnak, esetleg a téli időszakban kiegészítő rendszerként alkalmazható. A jelenleg ismert egyik  legfejlettebb műszaki technikát alkalmazza. Rendkívül környezet- és egészségkímélő azáltal, hogy az épület semmilyen hagyományos fűtési rendszert nem alkalmaz a kívánt hőmérséklet elérése végett, a szellőztető rendszernek köszönhetően a légtér pollen és portartalma jelentősen lecsökken. Ez sokkal egészségesebb életkörülményeket kínál a ház lakói számára.