Alacsony és garantált bekerülési költség

Az általunk kivitelezett könnyűszerkezetes házak bekerülési költsége a hagyományos technológiával épített házak bekerülési költségének 2/3-át teszik ki. A végleges bekerülési ár már a tervezés során kalkulálható és fix. Azáltal, hogy a megrendelő rendkívül rövid időn belül kulcsrakész állapotban átveheti az épületet, az áremelkedés és a félreértések bekövetkezésének valószínűsége nulla.

Garantált minőség - ÉME minősítés.

A minősítés garantálja, hogy az általunk épített házak tűzvédelmi, statikai és energetikai szempontból is megfelelnek a rendkívül szigorú előírásoknak.

Nagy hőszigetelő képesség

A kész házak hőszigetelése kedvezőbb, mint a téglaépítésű házaké. A felfűtési idő ezáltal rendkívül gyors, melynek oka a kőzetgyapot kiváló hőszigetelő képessége. Ennek köszönhetően a ház rendkívül energiatakarékos, így fenntartása alacsonyabb költségekkel jár. A hőszigetelési technológia miatt az energia megtakarításának mértéke akár ötven százalék is lehet egy hagyományos házzal összehasonlítva.

Környezettudatosság

Az általunk épített házakban a beépített anyagok kiemelkedő hőszigetelő képessége minimálisra csökkenti a hőveszteség mértékét, ezért minden megbízónknak javasoljuk, hogy az általuk megálmodott otthon fűtését és melegvíz előállítását a nap ingyenesen elérhető energiáját  felhasználva oldják meg. (Kedvezőtlen időjárás esetén szükséges fűtést és melegvízellátást – szintén környezetbarát – elektromos fűtéssel biztosítjuk.) Amennyiben erre nincs igény, a hagyományos fosszilis energiahordozók felhasználásával biztosított fűtés és melegvízellátás is kiemelkedő költséghatékonysággal biztosítható, a magas hőszigetelési mutatóknak köszönhetően.
Az építés során felhasznált alapanyagok környezetbarátok, az ezen anyagokkal kapcsolatos allergiás panaszok száma lényegesen kisebb.

Nagyobb hasznos tér

A vékonyabb falszerkezetnek köszönhetően nagyobb hasznosítható belső tér keletkezik.

Biztonság

Az általunk épített ház egy hagyományos tégla házhoz képest a felhasznált fa építőelemek és a kialakított falszerkezet rugalmasságából adódóan fokozottabban ellenáll a földrengésnek.

Hosszú élettartam

A könnyűszerkezetes épületek várható élettartama meghaladja a hagyományos technológiával felépített házakét. Egy ilyen könnyűszerkezetes ház akár több száz évig is állhat elhanyagolható mértékű karbantartási munkálatokkal, mivel kizárólag kezelt fákkal dolgozunk, melyek védelmet nyújtanak a kártevők ellen.

Gyorsaság

Megépítése rendkívül gyors, az építési technológiának köszönhetően akár három hónap alatt kivitelezhető.

Bármikor megépíthető

Évszakoktól független az építése, az év bármely szakában elkészíthető.

Hőtárolás

A speciális építőanyagoknak (üvegszállal erősített betonalap, stb) köszönhetően az általunk épített házak hosszabb ideig tartják meg a meleget, ami szintén a  költséghatékonyság mellett szól.

Szolár rendszer

A kiváló hőszigetelési képességnek köszönhetően lehetőség van – és javasolt is – a napkollektoros fűtési megoldás előnyben részesítésére, melyet szükség esetén az elektromos kazán egészít ki. Ennek köszönhetően a fűtés és a meleg víz költségei a hagyományos házaknál megszokott árak töredékét teszik ki. Továbbá a szolár rendszer gondoskodik a fűtésről illetve a hideg és melegvízről, ennek köszönhetően a gázt nem szükséges bevezetni a telekre.

Napelemes rendszer

Hálózatra termelő napelem rendszerek fő előnye, hogy a napelem cellák által megtermelt elektromos áramot nem szükséges azonnal felhasználni, nem szükséges tárolni. Amennyiben az aktuálisan megtermelt villamos energia több, mint a felhasznált, az a hálózatba kerül betáplálásra, amelyet egy a szolgáltató által jóváhagyott, programozott digitális mérőóra segítségével a szolgáltató a villanyszámlában jóváír, így a nyári „túltermelést” télen elfűthetjük. A napelem rendszerek élettartama elérheti a 40-50 évet.